Kara Kuvvetleri Komutanlığında akaryakıt yolsuzluğu: 1 Yarbay tutuklandı

Haber Giriş : 22 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliklerin ihtiyaçlarını karşılayan akaryakıt bayilerinin seçiminde ?usulsüzlük' yapıldığı tespit edildi. Aralarında 1 yarbayın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı

Dün Ankara'da yapılan askeri bir soruşturma, Genelkurmay Başkanlığı'nı sarstı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türkiye genelindeki birliklerinin ihtiyaçlarını karşılayan akaryakıt bayilerinin seçiminde ?usulsüzlük' yapıldığı belirlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın talimatı üzerine dün sabah başlatılan soruşturma son derece gizli tutuldu.

Yarbay tutuklandı
Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Savcılığın talimatı üzerine aralarında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda Akaryakıt Şube Müdürü bir Yarbay'ın da bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan ve ismi gizli tutulan Yarbay, akşam saatlerinde sevk edildiği Askeri Mahkeme tarafından ?rüşvet' suçlamasıyla tutuklandı. Lojistik Komutanlığı'nda görevli 3 subay ve astsubay ile bir akaryakıt firması sahibi ise İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alındı.

Düğmeye Aytaç Paşa bastı
Ankara'nın gündemine bomba gibi düşen operasyon için bizzat düğmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman bastı. Yalman'a gelen ihbarlar üzerine Askeri Savcılık, birliklerin ihtiyacını karşılayan yüklenici bayilerin seçimlerini mercek altına aldı. Savcılık, Akaryakıt Şube Müdürü ile bazı subay ve astsubayların ?rüşvet' karşılığı usulsüzlük yaptığını belirledi ve soruşturma başlattı.

Gizli operasyonu Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tayfun Yıldız yönetti. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ergun Koçak'ın görevlendirdiği özel timler, dün sabah Akaryakıt Şube Müdürü Yarbay, lojistikte görevli subay ve astsubaylar ile Ankara'daki bir akaryakıt firması sahibini gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen sanıklardan Karacı Yarbay, akşam saatlerinde sevkedildiği Askeri Savcılık tarafından tutuklandı. Subay ve astsubaylar ile akaryakıt firması sahibi ise sorgusu sürüyor. Bu kişilerin bugün Savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

Sonuna kadar gidin talimatı
Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı karargahında ?şok' etkisi yaratan soruşturmanın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın, ?Sonuna kadar gidin' talimatı verdiği öğrenildi. Askeri Savcılığın, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda patlak veren soruşturmayı derinleştirdiği belirtiliyor.

İşte şok iddialar
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ülke çapındaki birliklerinin akaryakıt ihtiyacı anlaşma gereği Petrol Ofisi'nden sağlanıyor. Her yıl ihale yöntemiyle Türkiye genelinde akaryakıt alınacak 18 bayii belirleniyor.

Tutuklanan yarbay ve askeri personelin yüklenici 18 bayinin seçiminde ?menfaat' karşılığı usulsüzlük yaptıkları öne sürülüyor. Rüşvet miktarının trilyonları bulacağı da iddialar arasında.

Askeri Savcılık, Yarbay ve gözaltındaki askeri personelin varlıklarını araştırıyor. Bu amaçla, Bankalar Birliği, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Tapu Müdürlükleri'ne yazı yazıldı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber